Κανονισμός του Forum

Πήγαινε κάτω

Κανονισμός του Forum

Δημοσίευση από administrator Την / Το 2007-11-15, 02:20

Κάθε κοινότητα έχει και τους κανονισμούς της.

Ιδού λοιπόν ο κανονισμός του forum!
Καλό είναι να τον διαβάσετε προσεκτικά πρίν ξεκινήσετε να ποστάρετε (εντάξει δεν είναι τόσο πολλά…)
Ανάλογα με την πορεία του Forum μας θα υπάρχει ανανέωση των κανόνων.
Οι κανόνες είναι φυσικά συζητήσιμοι. Μπορείται να προτείνετε οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη στο forum Ιδέες-Προτάσεις

Αρχίζουμε:

Απαγορεύονται αυστηρά τα παρακάτω:
Smurfing: δημιουργία πολλαπλών λογαριασμών από τον ίδιο χρήστη με σκοπό την πρόκληση σύγχυσης στα υπόλοιπα μέλη.
• Συζήτηση, αναζήτηση και παροχή links για θέματα που περιέχουν "παράνομο υλικό". Αυτά περιλαμβάνουν (μεταξύ άλλων) πειρατεία, WAREZ και πορνογραφικό υλικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι Moderators θα διαγράφουν άμεσα οποιαδήποτε αναφορά σε τέτοιο υλικό.
Flaming: Ανταλλαγή μηνυμάτων σε εχθρικό τόνο, με επιχειρήματα που δεν έχουν ως στόχο την προώθηση της συζήτησης. Καθώς και η χρήση προσβολών, απειλών και γενικώς οποιαδήποτε μορφή προσωπικής επίθεσης σε άλλους χρήστες, καθώς και ο αρνητικός ή εχθρικός σαρκασμός.
• Οι χυδαίες, ρατσιστικές και γενικά προσβλητικές εκφράσεις στα μηνύματα στα usernames και στις υπογραφές των χρηστών.
Trolling / Baiting: Αποστολή μηνυμάτων που έχουν ως σκοπό την πρόκληση flaming μεταξύ χρηστών του forum.
Spamming: Αποστολή μηνυμάτων που δεν έχουν κάποιο νόημα ή δε σχετίζονται με το θέμα συζήτησης του υποforum. Στην κατηγορία περιλαμβάνονται και οι διαφημίσεις. Το κατά πόσο ένα μήνυμα είναι spam ή όχι, τίθεται στην ευχέρεια των Moderators. Γενικά οι απαντήσεις σας καλό είναι να προσφέρουν στο θέμα της συζήτησης και να μην είναι ανούσιες. Απαντήσεις του τύπου "ναι", "όχι" "γειά σου φίλε" εκτός της κατηγορίας S.P.A.M. θα προειδοποιούνται.
• Double-posting: Το να αναρτά κανείς απάντηση κάτω απο τη δική του είναι περιττό. Υπάρχει αντί αυτού το κουμπί Edit.
• Απόπειρες παράκαμψης της ασφάλειας του συστήματος για οποιοδήποτε λόγο, απόκτηση πρόσβασης σε λογαριασμό άλλου χρήστη (αυτό συμπεριλαμβάνει και τις προσπάθειες να μαντέψετε τον κωδικό).
• Εκμετάλλευση ενδεχομένων κενών ασφαλείας (bugs) του forum (σε περίπτωση που ανακαλύψετε κάποιο bug, θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα οι administrators).
• Απόπειρες πλαστοπροσωπίας.
• Δεν ρωτάμε για λύσεις ασκήσεων/εργασιών των οποίων η παράδοση εκκρεμεί. Σχετικά posts θα κλειδώνονται ώσπου να λήξει η προθεσμία τους.
Δεν επιτρέπεται η έναρξη θεμάτων που έχουν ως σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων ή παραταξιακών διαφωνιών-διαπληκτισμών.
Τέτοια θέματα θα κλειδώνονται και θα μοιράζονται προειδοποιήσεις ανάλογα με την κρίση των εκάστοτε συντονιστών και των διαχειριστών.


Παρατηρήσεις

Κάθε χρήστης που παραβαίνει κανόνες θα δέχεται ανάλογα με την κρίση του εκάστοτε συντονιστή- διαχειριστή μια παρατήρηση. Οι παρατηρήσεις μαζί με το λόγο για τον οποίο δώθηκαν και τον συντονιστή-διαχειριστή που της έδωσε θα αναγράφονται στον χώρο των σχολίων που έχει στο προφίλ του κάθε χρήστης. Επίσης κάθε φορά που ένας χρήστης παρατηρήται, η παρατήρηση μαζί με το λόγο για τον οποίο δόθηκε θα γράφεται με edit στο post για το οποίο δόθηκε η παρατήρηση και ο χρήστης θα ενημερώνεται με προσωπικό μήνυμα.

Όταν ένας χρήστης συγκεντρώσει 3 παρατηρήσεις θα του επιβάλεται ποινή αποκλεισμού (ban) απο 1 μέχρι 3 μέρες, ανάλογα με την κρίση του διαχειριστή. Αν μετά την επιστροφή του στις συζητήσεις συγκεντρώσει ξανά 3 παρατηρήσεις ο αποκλεισμός αυξάνεται σε 5 με 7 μέρες ή μπορεί να γίνει και μόνιμος αν οι λόγοι των παρατηρήσεων είναι σοβαροί. (πχ προσβλητικά-υβριστικά μηνύματα, πειρατεία, πλαστοπροσωπία κ.α.)

Σε περίπτωση που έχετε κάποια ένσταση για κάποια παρατήρηση που σας δόθηκε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον συντονιστή που σας την έδωσε και αν η ένσταση παραμείνει με έναν απο τους διαχειριστές.
Threads που έχουν ως θέμα αποκλεισμό ή παρατήρηση θα κλειδώνονται για λόγους spam.

Επίσης καλό είναι να αποφεύγονται οι παρακάτω ενέργειες:

Flooding: το "πλημμύρισμα" του forum με πολλά μηνύματα ίδιου ή παρόμοιου περιεχομένου (μια φορά να το λες αρκεί! ).
• Δημοσίευση μηνυμάτων εκτός θέματος. Τα εκτός θέματος μηνύματα θα μετακινούνται από τους moderators στο κατάλληλο υποforum.
• Διαβάζουμε προτού ποστάρουμε. Μην ανοίγετε κάποιο θέμα/ερώτηση αν δεν βεβαιωθείτε ότι δεν προϋπάρχει κάποιο άλλο post με το ίδιο θέμα
• Η χρήση greeklish καλό θα ήταν να αποφεύγεται. Όσοι εμμένουν στη χρήση τους θα δέχονται παρατηρήσεις από τους moderators/ administrators. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ CAPS-LOCK.
• Παρακαλείστε κατά την εγγραφή σας να δηλώνετε τo πραγματικό σας ονοματεπώνυμο. Αν και δε βρισκόμαστε σε θέση να επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία σας, οποιαδήποτε ατασθαλία πέσει στην αντίληψή μας θα αντιμετωπίζεται ανάλογα (βλ. απόπειρες πλαστοπροσωπίας)

Οι διαχειριστές και συντονιστές του forum διατηρούν το δικαίωμα αποκλεισμού ή και διαγραφής οποιουδήποτε χρήστη παραβιάζει τον κανονισμό ή εφόσον κρίνουν οι ίδιοι ότι η συμπεριφορά του είναι βλαπτική προς την ομαλή λειτουργία του forum. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση αφήνεται στην κρίση του εκάστοτε διαχειριστή/συντονιστή (πάντοτε με προσωπική του ευθύνη).

Kάθε χρήστης είναι προσωπικά υπεύθυνος για τα γραφόμενά του. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι το προσωπικό του forum για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν χρήστες.

Ο ρόλος των διαχειριστών και των συντονιστών περιορίζεται στην τήρηση της ομαλούς λειτουργίας του forum και την εφαρμογή του κανονισμού. Αυτοί καλούνται να επεμβαίνουν διακριτικά όποτε οι συζητήσεις βγαίνουν εκτός ελέγχου και να εμποδίζουν το ανέβασμα προσβλητικού υλικού.

Οι συντονιστές υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με τους χρήστες. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε παραβίαση κανόνων απο κάποιο μέλος της συντονιστικής ομάδας καλείστε να τον αναφέρετε στους διαχειριστές του Forum.

Αναφορά δημοσίευσης σε κάποιον απο τους αρμόδιους συντονιστές-διαχειριστές μπορεί να γίνει με το αντίστοιχο κουμπί δίπλα σε κάθε post. (report)
avatar
administrator

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 14
Ηλικία : 108
Registration date : 13/11/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κανονισμός του Forum

Δημοσίευση από HillONE Την / Το 2007-11-20, 16:10

*Bump*


Ανανέωση κανόνων με κόκκινα γράμματα. 20/11/2007

_________________
A to the mothafuckin' K...
avatar
HillONE
Admin

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 1089
Ηλικία : 29
Τόπος : Πειραιάς
Quote : Differential diagnosis people...
Registration date : 09/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://chem-uoa.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κανονισμός του Forum

Δημοσίευση από HillONE Την / Το 2008-01-23, 20:03

*Bump*


Ανανέωση κανόνων με κόκκινα γράμματα. 23/01/2008

_________________
A to the mothafuckin' K...
avatar
HillONE
Admin

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 1089
Ηλικία : 29
Τόπος : Πειραιάς
Quote : Differential diagnosis people...
Registration date : 09/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://chem-uoa.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης